1 Kasım 2011 Salı

TÜRKİYEYİ GEZELİM

AKDENİZ BÖLGESİ


I. BATI AKDENİZ BÖLGESİ
II. DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

BATI AKDENİZ KIYILARINDA GEZMEYE BAŞLIYORUZ BUYRUN :))





1.KÖYCEĞİZ


GEZİLECEK YERLER:
Köyceğiz Gölü: Gölün sularını Akdenize taşıyan 12 km.lik kanal labirenti andıran su yolları arasında kano sporu ve tekne turları yapılıyor.Köyceğiz Gölü'ndeki küçük adada görülen kalıntılar Cenevizliler döneminde inşa edilen hapisaneye ait.



Sultaniye Kaplıcaları: Köyceğiz Gölü'nün güney kıyısındaki kaplıcanın suları çeşitli hastalıkların tedavisinde yararlı oluyor.

Ekincik: Doğal yat limanı olarak bilinir.Çadır kurmak veya karavanıyla gelmek isteyenler için Ekinoks Kamp ve Belediye kamp alanı bulunur.




Kulak Mesire Yeri: Kulak Çayı'nın göle döküldüğü yerdir. Kamping alanı da vardır.




ÖNEMLİ NOTLAR:
* Kiliselerde kullanılan tütsülerin üretildiği sığla ağaçları beldenin eskiden önemli gelir kaynağıydı günümüzde hala göğe yükselmektedirler.
* Yapılan çalışmalar Köyceğiz Gölü'nün 112 kuş türüne ev sahipliği yaptığını çıkardı. İzmir yalıçapkını gibi birçok su kuşuna barınak sağlıyor.
* Köyceğiz Gölü'nün çevresinde 40 endemik bitki türü var. Bunlardan 2 türün tek yaşam alanı Köyceğiz Gölüdür.
*Susamuru da yöredeki önemli memeli türlerinden.
* Gölün kenarında bulunan 2 kilometrelik yürüyüş alanı muhteşem bir manzara sunan çok güzel parkurdur.


2.KAUNOS


Antik Kaunos Kenti: Ören yerinde İÖ 4. yüzyılda yapılmış surlar, İÖ 2. yüzyıldan kalma bi tiyatro, bir Apollan Tapınağı ve bi Roma hamamı görülmeye değer.Ayrıca bir Dor tapınağı ve İmparator Vespasianus'un onuruna yaptırıldığı sanılan bir çeşme olan bir agora'da bulunur.




3.DALYAN


GEZİLECEK YERLER:
İztuzu Sahili: Kumsal , Köyceğiz Gölü'nü denize bağlayan kanalın ağzından başlayarak 5400m. boyunca uzanıyor.Bu sahil Caretta caretta'ların yumurtalarını bıraktığı yerlerden.





Çamur Banyoları: Dalyan Çayı'nın yukarı yönünde kısa mesafe ötede tekneyle 10 dakika kadar Ilıca çamur banyoları yer alır.



4.SARIGERME / DALAMAN


GEZİLECEK YERLER:

Sarıgerme Plajı: Dalaman ovası'nın batı kumsalını oluşturuyor.Sarıgerme, Osmaniye köyünün sahilinin adı. Sahilin açığındaki Babaada, Marmaris Göcek arasında dolaşan teknelerin ve yatların uğrak yerlerinden biri.



Dalaman Ovası:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder